Nieuws

07-02-2012

Bijeenkomst Waterrijke Veluwe 6 maart

U bent een Parel in de regio...

En wij nodigen u graag uit met uw (bedrijfs)parel een samenwerkingssnoer te rijgen op 6 maart a.s. Ervaar concreet welke ondernemerskansen het gebied De Waterrijke Veluwe u biedt. U bepaalt samen hoe de Waterrijke Veluwe er uit gaat zien en wat uw profijt daarin kan zijn. Mis de boot daarom niet en reageer voor 22 februari a.s. op de uitnodiging!

Heden wonen, werken en recreëren we in een regio met een duidelijk gezicht: De Waterrijke Veluwe. Promotie van bestaande initiatieven en nieuwe ontwikkelingen staan op het programma, maar niet zonder uw inbreng. De Waterrijke Veluwe is bottem-up opgebouwd. U bent aan zet om invulling te geven aan de kansen die De Waterrijke Veluwe biedt.

Hierbij een kleine vooruitblik op de bijeenkomst van 6 maart a.s.:

Wij ontvangen u bij Hotel Dennenheuvel in Epe op 6 maart om 15.00 uur. Innovatiedirecteur Rijk Verheul van het Veluws Centrum voor Technologie vertelt hoe het VCT u kan ondersteunen in vernieuwende ontwikkelingen. Lia Slobbe-van der Waal, voorzitter van de Stichting De Waterrijke Veluwe, vertelt het waarom van De Waterrijke Veluwe. Projectleider ontwikkeling Jolanda Nijeboer laat schetsontwerpen zien van de eerste waterbelevingsplekken en Hop & Bike; een nieuw soort vervoer, waarvan we hopen dat de Waterrijke Veluwe de primeur gaat krijgen! Voor al deze ontwikkelingen zijn ideeën en toeleveranciers nodig, bij voorkeur gevestigd in deze regio. Kansen voor u!

Concreet gaan we op 6 maart samen met de aanwezigen aan de slag om de invulling van de Waterrijke Veluwe verder handen en voeten te geven. Het doel is datu  niet met lege handen naar huis gaat. Reden genoeg om aanwezig te zijn.

Wij zien u graag op 6 maart!

Namens Stichting De Waterrijke Veluwe en Veluws Centrum voor Technologie.

 

 

01-02-2012 

Bron: De Stentor, 24-12-2011

 

15-01-2012

Veluwe moet óók 'water' zijn

Epe - De gemeenten Epe, Heerde, Hattem en Oldebroek houden volgend jaar gezamelijk de Veluwse Waterweek. Dit is een initiatief van de stichting Waterrijke Veluwe, die zich ten doel stelt door samenwerking het noordelijk deel van de Veluwe aantrekkelijker te maken voor recreant en toerist.

De eerste Veluwse Waterweek is van 7 tot en met 14 juli 2012.

De stichting heeft ondernemers in de recreatie en de horeca inmiddels aangeschreven met het verzoek zich te profileren onder de paraplu van de Waterrijke Veluwe, bijvoorbeeld door arrangementen samen te stellen. "De stichting wil via een breed aanbod laten zien hoe mooi dit deel van de Veluwe is, zodat steeds meer mensen er voor kiezen hier voor kortere of langere tijd te verblijven. Er is immers zo veel meer te zien dan bos, zand en heide," aldus de stichting. Initiatieven voor de Veluwse Waterweek zijn welkom, zowel vanuit ondernemers als vanuit inwoners van de gemeenten.

Naast de Veluwse Waterweek 2012 wil de stichting Waterrijke Veluwe ook meer water(afs)tappunten bewerkstellingen en 'waterbelevingspunten' ontwikkelen. Hiervoor is contact gezocht met het Veluws Bureau voor Technologie. Ing. Jolanda Nijeboer van Inspire Industrial Design uit Hattem is projectleider hiervoor, alsmede voor het realiseren van een nieuwe vorm van openbaar vervoer, het zogenaamde Hop & Bike. Bedoeling is voor de realisering van een en ander zoveel mogelijk ondernemers uit de eigen regio te benaderen voor het vervaardigen van speelwerktuigen, vervoermiddelen, watertappunten en dergelijke.

Meer informatie: www.waterrijkeveluwe.nl.

Bron: De Stentor, 13-12-2011

 

10-01-2012

Bron: Regiolokaal, juni 2011, 8e jaargang nummer 2, editie Zwolle

 

13-12-2011

Bron: Campus, magazine van Windesheim voor aankomende studenten, Uitgave I 2007/ 2008